ALS JE KLAAR BENT MET JE DEPRESSIE, NET ALS IK, KIJK DAN ➡️HIER⬅️

Hoi, ik ben Joshua Joop Baudewijns, 10 jaar lang liep ik met een donkere wolk boven mijn hoofd.

Joshua, 14 jaar bij defensie gewerkt, 10 jaar lang portierswerk verricht en een vrij onmogelijke jeugd gehad. Ik heb mezelf jaren lang gesedeerd. Alcohol, cocaïne, en nog wat ander spul om de realiteit te vergeten.

2000

Wat er allemaal precies is voorgevallen zal ik jullie uit langdradigheid besparen. Een tipje van de sluier is, kort en bondig: gepest op school met trauma, op jonge leeftijd suicidaal, agressieregulatie problematiek, toen ik leerde dat ik niet van glas was, klopte ik bij defensie aan en werd militair. Mijn kracht en ook mijn ego werden groter,maar de problematiek ook. Ik maakte veel dingen mee in 14 jaar defensie, deed ondertussen ook nog wat zaakjes in de onderwereld want daar voelde mijn ego zich thuis. Toen de bom barste en ik voor de zoveelste keer in een loop van een wapen keek, en mijn vriendin met een body guard rond liep, wist ik dat er wat moest veranderen! Ik keek in de spiegel na voor de zoveelste keer de dood ontsnapt te zijn, en wist, dat dit waarschijnlijk de laatste keer wat dat ik geluk had. De waarheid klapte als een voorhamer op mijn hoofd, hij die dacht dat ie onkwetsbaar was…

Ik werd depressief, had ptss, last van angsten, stemmingswisselingen en herbelevingen. Gevoelens van schuld wat ik anderen had aangedaan, sombere buien die neigen naar het suïcidale, ik voelde me verlaten ellendig en moe…

Een tijdje intern op een open afdeling in psychiatrie, gesprekken met psychologen en psychiater, het hielp nauwelijks of niets. Maar ik ben een vechter…

Ik zag het niet meer zitten maar ik besloot mezelf de laatste kans te geven. Als de psycholoog me niet snapt, DAN ZOEK IK HET ZELF WEL UIT.

In 2016 na eindeloze boeken gelezen te hebben over de mens, het brein, conditionering en psychologie, ging ik officieel studeren voor het pappiertje (diploma). In mijn studie en daarvoor, had ik alles opgeschreven in schriftjes met handvaten, waar ik in keek als het slecht ging, om mezelf recht te houden.

Toen ik langzaam inzicht kreeg in hoe ik zelf in elkaar zat, merkte ik op dat iedereen wel in meer of mindere maten geconditioneerd was.

Hoe vaker ik in mijn schriftjes vol handvaten keek, hoe meer ik de weg naar buiten begon te zien…

LICHT AAN HET EINDE VAN DE TUNNEL!

Sommige zijn puur psychologische handvaten, andere neigen naar spiritualiteit, want we zijn spirituele wezens in een materieel lichaam, niet andersom! De twee zijn onafscheidelijk om de uitweg te vinden, maar je moet eerst weten hoe “licht” er uit ziet, alvorens je het kan volgen.

Spiritueel pad, toch moet je met 2 voeten op de grond blijven staan. Geen zweefgedoe met nummers of kaartleggen. Ik keur het niet af, maar het is voor mij een stap te ver. Wel mediteren, jezelf in je lijf aarden en objectief blijven observeren hoe de wereld en de mens in elkaar zit!

Toen bij mij de zon weer scheen, en ik totaal symptoom vrij was, een jaar na dat ik mijn diploma praktische psychologie gehaald had, zag ik al die schriftjes liggen en dacht: al die kennis heeft me gered. IK MOET HIER IETS MEE. Er zijn duizenden mensen die met die zelfde donkere wolk rondlopen waar ik mee rondliep.

Ik maakte een cursus van de schriftjes, startte een eigen praktijk, en schreef een boek.

Boek bestellen?⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️

https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=10358

Het boek is voor mij de beschrijving van het lichtpuntje aan het einde van de tunnel. En als het boek niet afdoende is, bied ik iedereen een hand omhoog uit de put door middel van de cursus. Daar is mijn logo op gebaseerd.

Point of view, omdat alles afhankelijk is van de manier waarop je het bekijkt. Zo kan je je eigen leven een hel maken, door een perspectief te volgen wat niet berust op waarheid. Ieders waarheid is anders, toch is er maar één de echte.

Het boek en de cursus zijn middelen om die waarheid te vinden, en zien, en je een weg naar buiten je depressie te begeleiden.

Op 14 februari, ja valentijsdag, werd mijn boek gepubliceerd door uitgeverij boekscout. Mooi gebaar. Niet veel langer daarna kwam het in de publiciteit. Eindhovens dagblad, bedankt!

Na tientallen mensen geholpen te hebben met gesprekken en de cursus, helpt het boek nu honderden. Ik zal altijd blijven strijden om dit boek te verspreiden. Geld verdien ik er niet aan, ik krijg Royalty’s. Dat is een budget wat je kan gebruiken om weer in je eigen boeken te investeren en dat doe ik ook. Voor elk verkocht boek van 15,99€ krijg ik iets van 2€ aan Royalty’s. Het maakt niet uit want het doel is verspreiden, niet rijk worden.

Voor hen die interesse hebben in het boek, mijn praktijk, of de cursus, hier een paar links:

https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=10358

https://linktr.ee/CoachingBergeijk

https://g.co/kgs/7UVLhe

Mijn hartje en ikzelf nu…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close